bocskor bíborka. magashegyi underground.
www.youtube.com/watch aluljáróbann
www.youtube.com/watch szeplős váll
www.youtube.com/watch csángó népdal
SALÁTALEVES
Hozzávalók:
2-3 nagyobb fej saláta
1 nagy fej fokhagyma
1-2 kiskanál vegeta
2 dl tejföl
0.5 dl tej
1 tojás sárgája
1 kiskanál liszt
ecet, só, ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, vékony csíkokra szeleteljük.
Miután a víz felforrott, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát, az ételizésítőt és a sót.
Amikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és elkavarjuk,
1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe.
Ecettel ízlés szerint savanyítjuk.